zondag 26 oktober 2014

Ubud en Kuta


In deze blog een aantal basic tips en informatie over Kuta en Ubud, twee van de meest toeristische plekjes op Bali.

Wat te doen in Ubud?

Ubud is een ontzettend mooie toeristische stad op Bali. Het is officieel het toeristische centrum van Bali en vooral in de vakantieperiodes is het er gezellig druk. De Indonesiërs zijn heel vriendelijke mensen en Ubud is een veilige plek om je te bewegen. Ubud bestaat eigenlijk uit drie grote straten, de Hanoman Street, Monkey Forest Street en de hoofdstraat. In deze straten vind je aan beide kanten van de weg leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, maar ook zijn er heel veel homestays te vinden. De restaurantjes verschillen van Indonesisch tot Italiaans en Indiaans. Je kunt er eigenlijk alles krijgen, als je maar weet wat je wilt eten.

Het leven op Bali is vrij goedkoop en hun munteenheid is rupiah. €1,- is ongeveer 15.000 rp.
Voor een avondmaal betaal je tussen de 3 en de 5 euro, maar kan natuurlijk ook duurder zijn als je ergens luxe wil dineren.

In Ubud vindt je het Monkey Forest. Een behoorlijk groot bos waar zich een hele boel apen bevinden. Je kunt er deels omheen lopen, maar je kan ook naar binnen voor een klein bedrag. De apen zijn erg nieuwsgierig, vooral als je een tas en/of eten bij je hebt. Een tip is om er lekker heen te gaan zonder iets mee te nemen wat niet in je broekzak past.
De apen lopen overal om je heen en ze gaan soms zelfs ook op je zitten. Over het algemeen zijn ze niet gevaarlijk. Zolang je zelf niks raars doet, doen de apen dat ook niet.
Het is een leuke bezienswaardigheid.

Verder zit er in Ubud een bibliotheek waar je ook zelf zilver kan maken. Je kunt je eigen armband of ring ontwerpen en deze daarna ook zelf maken. Er is altijd iemand die je daarmee helpt, maar voor het grootste deel is het de bedoeling dat je het zelf doet. Het is een heel proces, maar als je kijkt hoe mooi het eindresultaat uiteindelijk is dan zou je er zo nog één willen maken. Halverwege lijkt het alsof je creatie helemaal zwart is geworden en dat het mislukt is door het branden, maar aan het eind word het helemaal gepoetst totdat het helemaal glimmend is! Echt heel leuk om te doen!

Mocht je voor langere tijd naar Bali of een ander Indonesisch eiland gaan en je wilt graag de taal leren kun je in deze bibliotheek ook een talencursus volgen. Het hele pakket bestaat uit 12 lessen van 2 uur lang. Leuk om je ook verstaanbaar te kunnen maken voor de bevolking natuurlijk!

In Ubud bevindt zich een hele grote supermarkt, genaamd de Coco Market. In deze supermarkt vindt je typisch Indonesische lekkernijen, maar ook geïmporteerde producten uit andere landen. Bekende producten zijn er zeg maar ook te koop.

Wat te doen in Kuta?
Kuta is een ontzettend toeristische plaats op Bali en ligt vlak bij Denpasar waar zich ook het vliegveld bevindt. Kuta ligt aan de kust, waardoor het veel toeristen trekt. Je ziet dan ook in Kuta veel beter dat er toeristen zijn en dat het typische Indonesische een beetje vervaagt. Leuk om in ieder geval te gaan kijken en misschien is het zelfs wel een ideale vakantiebestemming voor u.
In Kuta kun je heerlijk aan het strand liggen en mocht je weg zijn van de Mc Donalds kun je daar ook terecht. Op het strand word je continu aangesproken door surfmannetjes en lopen er vrouwen met enorme zakken armbandjes op hun hoofd die ze aan je willen verkopen.
In Kuta heb je de mogelijkheid om te gaan surfen, wat echt een aanrader is. Er zijn verschillende soorten golfen wat maakt dat je er als beginner terecht kan, maar ook de hoogste golven kan proberen. Een leuke bezigheid en uitdaging.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten