Sjaki-Tari-Us


De stichting Sjaki-Tari-Us is er om kinderen met een verstandelijke beperking te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling en deelname aan de samenleving onder het motto:

 ‘Niet minder, maar anders begaafd!’

De stichting is ontstaan in september 2006. Thijs van Harte, de oprichter van de stichting, heeft het initiatief genomen samen met zijn vrouw Karin Leithuijser. In het begin ondersteunden zij educatieve programma’s in IndonesiĆ«. Na de geboorte van hun dochtertje Tari, geboren met het down syndroom, kwamen zij in contact met faciliteiten voor kinderen met een beperking.

Tijdens hun reis naar Bali zagen zij dat er heel weinig scholen waren voor verstandelijk gehandicapten en dat op deze scholen een groot contrast was tussen de scholen in west Europa qua professionaliteit en educatieve middelen. Hierdoor zijn zij hun droom begonnen en hebben de stichting opgestart met het motto:

“Het verbeteren of behouden van het leer- en communicatie proces en het verkrijgen van een plek in de samenleving voor kinderen met een verstandelijke beperking.”

De betekenis van de naam Sjaki-Tari-Us:
- Thijs van Harte zijn tweeling broer Jacques, werd door iedereen Sjaki genoemd. Hij is helaas overleden in September 2002.
- De dochter van Thijs en Karin, is geboren met het down syndroom en haar naam is Tari.
- De ontwikkelingen en ondersteuning worden mede mogelijk gemaakt door ons, Us.


In het jaar 2012 is Rob Kamphuys langsweest voor het programma de Reunie. Dit was een unieke ervaring voor de stichting. Voor het volledige filmpje en meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website: www.sjakitarius.nl. Ook hebben wij een facebook pagina waar wij wekelijks nieuwe updates geven over de stichting. 
Facebook pagina:
Sjaki-Tari-Us

3 opmerkingen: