maandag 6 april 2015

Gili's/ Gili Trawangan

Het afgelopen weekend zijn we naar Gili Trawangan geweest, het grootste eiland van de drie die vlakbij Lombok liggen. Onze “snelle” boot vertrok om half tien s’ morgens vanuit Padang Bay en rond 13.00 uur kwamen we aan op het paradijselijke Gili Trawangan. Eenmaal aangemeerd en bepakt met onze spullen zijn we opzoek gegaan naar een restaurant om lekker te lunchen. Na ongeveer 200 meter op de main strip te hebben gelopen zijn we beland bij een leuke warung waar we lekker hebben gegeten (de naam vergeten, sorry). Met een goede lunch achter de kiezen zijn we vrolijk op zoek gegaan naar ons verblijf; Andi’s Homestay. 

 


Na een flinke wandeling en een paar straatjes dubbel te hebben gelopen hadden we het gevonden. Echter bij aankomst kwamen we voor de volgende verassing te staan, onze familie kamer was reeds bezet. De medewerker ter plekke sprak gebrekkig engels en heeft zijn baas verschillende malen gebeld. Na de langdurige onderhandelingen met de ondernemer, die gelukkig wel een woordje Engels sprak hadden we de strijdbijl begraven. We werden in een andere kamer geplaatst en kregen korting op de kosten voor ons verblijf. 

s’ Avonds zijn we beland bij Rudys Bar om lekker te eten. Het eten was prima maar we kregen wel kleine porties. Later op de avond hebben we verschillende barretjes en strandtenten uitgeprobeerd, het nachtleven op Trawangan is uitgebreid, van Dj-s tot Live-muziek, van Dance/Techno tot Reggea, naar mijn mening erg leuk. 

De volgende ochtend zijn we een Snorkel tour gaan doen met een glass-bottom-boat, rondom de drie eilanden; Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. De eerste stop was bij het zwarte koraal aan de Noordkust van Trawangan. Het water is adembenemend helder, je hebt zonder overdrijven ongeveer 30 meter zicht onder water in de zee! Op deze plek werden we omsingeld door mooie tropische vissen en hiernaast zagen we het zwarte koraal op de bodem. Inmiddels aangekomen bij de tweede spot op Meno werd ons verteld dat we de komende 35 minuten onder water schildpadden zouden zien. Niks was minder waar, wat een belevenis, onder water zwemmen met schildpadden! We waren echter met een grote groep (zo’n 30 man), hierdoor soms wat rommelig en druk in het water. 

Om half twee s’ middags kregen we gelegenheid om te lunchen op Gili Air. Het eerste restaurant waar we aangemeerd waren zat erg vol en wij kozen ervoor om lokaal te eten bij een kleine warung. Na heerlijk gegeten te hebben zat een local wild te gebaren en geluiden te maken (Pssst, Pssst, Psssst!!) het was geen verkoper, slechts een man die ons erop wilde attenderen dat er een twee meter grote varaan achter ons in de tuin bevond die even een grote boodschap aan het doen was. De laatste spot was de fishgarden ten Zuiden van Gili Meno. Ook hier was de zee kraakhelder en waren veel tropische vissen te bewonderen. Om half 4 s’ middags zijn we weer aangemeerd op Gili Trawangan. het was een erg leuke ervaring. s’ Avonds zijn we gaan eten bij de lokale eetmarkt, echt een aanrader! Wat eten betreft, het stikt hier van de leuke restaurants en eet gelegenheden. Ook was er een maansverduistering aan de gang en zijn we een kijkje gaan nemen bij de Full Moon party in het zuiden. Het was een gezellige avond met vuurwerk, muziek en aan het einde een spectaculaire vuurshow.  
De volgende ochtend zijn we nog even naar winkels gaan kijken en om 12.30 uur vertrok onze boot terug naar Bali. Het was een heerlijk weekend, de Gili's zou ik iedereen willen aanraden die overdag opzoek is naar enerzijds rust en prachtige paradijselijke eilanden. Anderzijds is het erg levendig in de avonden op Gili Trawangan, en barst het van de gezellige cafe's, restaurants en strandtenten! Sampai Jumpa!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten