dinsdag 24 maart 2015

Bezoek aan de watertempel van Bali, Pura Tanah Lot

Op Bali kun je aan de westkust de prachtige watertempel Pura Tanah Lot bezichtigen. Deze tempel bevind zich midden in de zee, op een rots en is omringd door prachtige stranden waar je tijdens een bezoekje aan deze tempel overheen kunt lopen. Bij laag water is de tempel te bereiken (wel met enigszins wat natteOp Bali kun je aan de westkust de prachtige watertempel Pura Tanah Lot bezichtigen. Deze tempel bevind zich midden in de zee, op een rots en is omringd door prachtige stranden waar je tijdens een bezoekje aan deze tempel overheen kunt lopen. Bij laag water is de tempel te bereiken (wel met enigszins wat natte voeten!) De toegang is wel beperkt voor toeristen. Je kunt niet verder dan de eerste vijf meter van dit mini eilandje waarop de tempel zich bevind. Maar op dit toegankelijke deel ligt een grot met een magische bron waar je water uit kunt drinken. Ondanks dat de tempel in de zee ligt, geeft deze bron zoet water. Als je het leuk vindt kun je deze bron proeven en door een van de bijbehorende Tanah  Lot medewerkers die in traditionele Balinese kleding gekleed zijn gezegend worden.
Tanah Lot is een van de trekpleisters van Bali en wordt druk bezocht. Zeker tijdens zonsondergang, want in de buurt van deze tempel kun je de mooiste zonsondergang aanschouwen.
Ben je een avond vrij en ben je benieuwd naar deze tempel is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen! voeten!) De toegang is wel beperkt voor toeristen. Je kunt niet verder dan de eerste vijf meter van dit mini eilandje waarop de tempel zich bevind. Maar op dit toegankelijke deel ligt een grot met een magische bron waar je water uit kunt drinken. Ondanks dat de tempel in de zee ligt, geeft deze bron zoet water. Als je het leuk vindt kun je deze bron proeven en door een van de bijbehorende Tanah  Lot medewerkers die in traditionele Balinese kleding gekleed zijn gezegend worden.
Tanah Lot is een van de trekpleisters van Bali en wordt druk bezocht. Zeker tijdens zonsondergang, want in de buurt van deze tempel kun je de mooiste zonsondergang aanschouwen.

Ben je een avond vrij en ben je benieuwd naar deze tempel is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten