woensdag 22 april 2015

Sekumpul Watervallen en Lovina Dolfijnen TourOp zaterdag in het afgelopen weekend zijn we naar de "Sekumpul Waterfalls” geweest. Van horen en zeggen een aantal van de mooiste watervallen bij elkaar in Noord-Bali. Wij zijn vanuit Lovina vertrokken en je rijdt praktisch een uur langs de kust en neemt vervolgens een afslag rechts richting de bergen. Wij raden aan om je navigatie te gebruiken indien mogelijk. Desondanks gaf onze navigatie een route over smalle wegen aan door de bergen, echter wel een rit die we niet hadden verwacht.. Kronkelende wegen en kleine paden langs de rijstvelden waarbij wij ons afvroegen of we ooit de weg nog zouden vinden naar Sekumpul, echter dit mocht de pret niet drukken. 

Na een anderhalfuur durende tocht zijn we uiteindelijk aangekomen bij Sekumpul. Op de parkeerplaats zit een kleine warung waar we heerlijke Nasi Campur hebben gehaald om vervolgens op te eten bij de watervallen. Na een kwartier lopen kom je aan bij de eerste post, hier wordt gevraagd om je ticket. Deze man waarschuwde ons voor de gretige gidsen die ons zouden willen rondleiden door het gebied en ondertussen hun kansen zullen pakken om van alles te verkopen. Indien we links zouden aanhouden bij elke afslag die we kregen, zouden we op ons eigen tempo zonder gids ook bij de waterval terecht komen, hartstikke goed!

Zo gezegd zo gedaan, lopen we naar beneden en we realiseerde ons dat we erg blij waren met onze wandelschoenen! Na een aantal treden kom je al vrij snel op een plek waar je een paar watervallen schitterend kunt bekijken. 
Eenmaal beneden aangekomen kun je een brug nemen over het water en naar links afslaan, voor deze kant heb je met het eerder gekochte ticket toegang. Een kronkelend pad leidt naar de op dit moment grote waterval! Wat een geweldige beleving aan de onderkant van zo’n mooi natuurlijk verschijnsel! 

Zondag ochtend ging de wekker om kwart voor zes omdat we een dolfijnen tour hadden geboekt in Lovina. Om iets over half zeven zijn we vanuit de haven van Lovina de zee op gegaan om dolfijnen te “spotten”. Dit schijnt ’s Ochtends het best te kunnen aangezien de dolfijnen op een vaste plek, voor de kust van Lovina zich tussen 07.00 uur en 8.00 uur laten zien. Het opkomen van de zon is al een bijzonder mooie ervaring vanaf het water met uitzicht op de bergen. Verwacht alleen niet dat je de enige bent op het water die komt voor de speelse, intelligente, en bijzondere beesten! 
Inmiddels aangekomen bij de plek, zien we in de verte de eerste school dolfijnen bovenkomen, gaaf zeg! We hebben erg geluk met onze stuurman en gids, die rustig afwachten waardoor we vaker slechts enkele meters verwijderd zijn van de dolfijnen. Het is een unieke en mooie ervaring, onze stuurman is ook erg blij met het feit dat we de dolfijnen zo vaak zien, hij applaudiseerde vanuit zijn enthousiasme. Zelfs op het moment dat we even van de groep boten wegvaren naar een rustiger plekje kwam er een groep dolfijnen naast onze boot boven en sprong er eentje rakelings langs de rechter drijver aan de voorkant! Wauw, zelfs onze gids was ervan onder de indruk.  

Na anderhalf uur op het water gezeten te hebben varen we terug naar de haven en om half negen meren we aan. De prijs voor de het dolfijnen spotten ligt gemiddeld op Rp100.000 per persoon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten