dinsdag 16 december 2014

UluwatuIn Bali zijn er ontzettend veel dingen om te doen. Laatst zijn wij met een groep van 10 vrienden richting Uluwatu gereden op de scooter. Vanuit Kuta is het ongeveer 40/50 minuten rijden.
Wij sliepen in Kenanga Inn Hotel. Dit is een prima hotel, met een lekker bed en een prima badkamer. Vanaf hier is het met de scooter ongeveer 1 minuut rijden naar het strand en naar de Uluwatu tempel. Bij het strand moet je allemaal trappen af naar beneden en dan kom je uit bij het strand tussen de rotsen. Het is niet zo groot, maar erg mooi. Hier kan je zeker wel een dag door brengen. Er is ook overal eten en drinken te koop. Bij de Uluwatu tempel ben ik dit jaar niet geweest. Vorig jaar wel en heb ik daar de sunset gekeken. Dat is ook gaaf, vanaf een tempel de zon in de zee zien zakken.
Dit jaar hebben we de sunset gekeken in een restaurant boven op een rots. Hier kon je ontzettend mooi de sunset bekijken. In de zee beneden waren er een aantal mensen op hele hoge golven aan het surfen. Dit was echt mooi om te zien. Heb nog nooit de sunset zo mooi gezien. De volgende dag zijn wij richting Padang, Padang beach gereden. Dit is een mooi en rustig strand, waar vooral local bevolking komt. Hier zijn allemaal bedjes met een parasol dus hier kan je heerlijk in en uit de zon liggen. Er zijn hier ook veel tentjes waar je eten en drinken kan halen. Weer een strand om de hele dag te kunnen verblijven.
Smiddags zijn wij naar een vismarkt in Jimberawan geweest. Dit was een overdekte markt, helemaal vol met vis. Hier kon je zelf je eigen vis uit kiezen en kopen en dan kreeg je dat mee in een plastic zakje. Daarna ging je naar een warung die daar ook zat en maakte ze je vis klaar op de bbq. Heel leuk om te zien en ontzettend lekker. Visje met witte rijst en sambal erbij. Dit is echt een aanrader om naar toe te gaan.
Het was een ontzettend leuk weekend. Heerlijk op de scooter naar Uluwatutouren. Alleen de weg er naar toe is al ontzettend mooi. Geen opmerkingen:

Een reactie posten