vrijdag 5 december 2014

Snorkelen en duiken in Pemuteran


Op Bali zijn er verschillende plekken waar je mooi kunt snorkelen en duiken. Eén van die plekken is Pemuteran. Dit is een klein vissersdorpje in het noordwesten van Bali. Overal in het dorp vindt je duikscholen en kraampjes waar je een snorkeluitrusting kunt huren. Voor de kust van Pemuteran wordt het koraal opnieuw aangelegd met behulp van speciale kooiconstructies en stroom. Wanneer je een paar meter vanaf het strand snorkelt kom je dan ook de mooiste tropische vissen tegen. Het is dus heel gemakkelijk om zelf de prachtige onderwaterwereld van Bali te ontdekken. 

Daarnaast worden er bij alle duikscholen snorkeltrips aangeboden naar Menjangan eiland. Dit onbewoonde eiland maakt deel uit van het Bali Barat National Park en ligt ongeveer vijf kilometer uit de Balinese kust. Tijdens deze tochten gaat een gids mee om je de mooiste plekken te laten zien. Vanuit een kleine haven vertrek je met een boot richting het eiland, waarbij verschillende stops worden gemaakt, om te snorkelen. Menjangan is ook een mooie plek om te diepzeeduiken. Je kunt hier de beste wandduiken maken van Bali en op 35 tot 40 meter ligt een oud houten scheepswrak dat gezonken is tijdens de tweede wereldoorlog.

Tijdens het snorkelen en duiken rondom Menjangan kom je onder andere  zeesterren, grote scholen tropische vissen, kleurrijk koraal en anemoonvissen tegen. En als je een beetje geluk hebt kun je ook zeeschildpadden zien zwemmen.

Kortom, echt een aanrader voor alle snorkel- en duikliefhebbers.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten