zondag 9 maart 2014

Dolfijnen en Pura Ulun Danu Bratan



Dolfijnen spotten:

Bent u tijdens uw verblijf op Bali aan de noord kant van het eiland, adviseren wij u dolfijnen te gaan spotten. ’s Ochtends vroeg met zonsopgang gaat u met een traditioneel bootje de zee op. Dit gebeurt vroeg in de ochtend omdat de dolfijnen dan komen eten en de kans het grootst is dat u ze kan zien. Vanuit het mooie Lovina Beach vertrekken iedere ochtend vele boten, dit betekend genoeg keus. Groot geld kunt u thuis laten, de prijs is namelijk tussen de 75.000 en de 100.000 rp per persoon. Voor deze prijs gaat u voor 1/1,5 uur met een ervaren schipper de zee op. De schipper zal er voor zorgen dat u mooie kiekjes kan maken. Of u nu alleen reist of met een groep, de geschikte boot ligt er op u te wachten. U zult altijd met een voldaan gevoel terug keren want ook de zonsopgang en de bergen zijn de moeite waard. 





 


Pura Ulun Danu Bratan:
Ongeveer een uur rijden van Singaraja ligt Pura Ulun Danu Bratan in het Bratan meer. Een prachtige bezienswaardigheid, een zeer goed onderhouden tempel met een mooie tuin. Deze sprookjesachtig tempel komt uit de 17de eeuw. Het heiligdom met elf daken, gewijd aan de godin van het meer, ligt achter een mooie tuin op een eilandje. Tijdens talrijke ceremoniën smeken de Balinezen hier om voldoende water voor hun velden.  Deze toeristische trekpleister ligt middenin de bergen. Op deze mooie plek kunt u terecht voor wat te eten, te drinken en wat te shoppen. Het is ook mogelijk om met een bootje het meer rond te varen of een waterfiets te huren. Op deze manier kunt u de tempel van nog iets dichterbij bekijken. Ook de kinderen kunnen zich er goed vermaken in de speeltuin die erbij hoort. En dit voor maar 30.000 rp per persoon.
In de buurt liggen diverse accommodatiemogelijkheden en recreatieparken:
in Candikuning kunt u een bezoek brengen aan de 154 ha grote Botanische Tuin of het Bali Treetop Adventure Park. En ten noorden van het meer ligt de Bali Handara Kosaido Country Club met 18 holesgolfbaan, hotel en spa.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten