vrijdag 20 juni 2014

Gunung Kawi en Tirta Empul

 In Tampaksiring is de Gunung Kawi tempel en de Tirta Empul te vinden. Tempakisring is ongeveer 25 minuten rijden vanaf Ubud. Voor een dagtochtje kunnen de tempels goed gecombineerd worden. Ze liggen ongeveer 6 minuten rijden van elkaar vandaan. Bij de hoofdstraat duidelijk aangegeven waar welke tempel zich bevindt.

Gunung Kawi is een tempel complex dat stamt uit de 11de eeuw. Het ligt in een vallei omringt door een rivier, rijstvelden en regenwoud. Het tempel complex bestaat uit tien uit de rotsen gehouden candi’s  en een Hindoestaanse tempel. De candi’s bevinden zich op verschillende plekken binnen het 5 delige tempelcomplex. De tempel is te bereiken via een lange trap. Met aan de zijkant allerlei souvenirshops.  De entreeprijs is 15.000rp. Bij het betreden van de tempel is het gebruikelijk om een sarong te dragen. Deze kan ter plekke geleend worden tegen een donatie of bij de vele souvenirshops gekocht worden. Ook zelf meenemen is een mogelijkheid. Het is een bijzondere tempel in een mooie omgeving. 





Tirta Empul is een Hindoestaanse tempel met een heilig waterbron. Het stamt uit het jaar 962. De tempel bestaat uit verschillende baden en vijvers. In de baden van de tempel kunnen mensen zich wassen in het heilige water. Om zich op deze manier zowel fysiek als spiritueel te reinigen. Aan het water wordt nog steeds magische en helende krachten toegeschreven, dat verjonging en zelfs onsterfelijkheid met zich mee brengt. In het midden van het tempelcomplex bevindt zich een plek waar men kan bidden. De entreeprijs van deze tempel ligt ook rond de 15.000rp. Bij dit tempel complex wordt ook geacht dat men een sarong draagt, gehuurd al dan niet zelf mee gebracht. Bij het betreden van de baden wordt verwacht dat men gekleed gaat. Verder is er bij deze tempel een restaurant.






Twee mooie tempels voor een leuk dagje uit in de buurt van UBUD.Tip:  Volg bij het verlaten van de tempel het exit bordje niet. Dit leidt naar een doolhof van souvenirwinkeltjes.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten