maandag 9 december 2013

Van Ubud via Munduk naar Pemuteran




Selamat Siang!
Vorig weekend hebben wij een tweedaagse trip gemaakt naar Munduk en Pemuteran op de scooter. Het was bij elkaar zo'n 4 uur rijden. We zijn via Bedugul naar Munduk gereden. Bij Bedugul zijn we gestopt om bij de tempel aan het water te kijken. Na ons bezoek aan de tempel, zijn we doorgereden naar het gebied Munduk. Munduk ligt op 2 uur rijden vanaf Ubud. Bovenop de bergen hebben we een tussenstop gemaakt, om iets te drinken en te eten. Vanuit dit restaurant hadden we een uitzicht op Munduk. Een geweldig uitzicht. Vanuit daar zijn we door het gebied naar het noorden van Bali doorgereden. Een erg mooie tocht door de bergen, met uitzicht over verschillende meren. Munduk is een dorpje wat ligt in de bergen vlakbij 'lake Bratan' (waar ook de tempel staat, te zien op de foto's hieronder), 'Lake Buyan' en 'Lake Tamblingan'. Munduk is nog niet heel erg bekend onder toeristen, wat maakt dat het dorpje nog in oorspronkelijke staat verkeerd. Vergeleken met het drukke zuiden van Bali, vind je hier serene rust. Wat ook bijzonder is aan Munduk is dat op het 1400 meter hoogte ligt, waardoor de temperatuur bijna 8 graden koeler is dan beneden. Wat erg bijzonder is, is dat je werkelijk tussen de zwaluwen rijdt.
Na Munduk zijn we door gereden naar Pemuteran. Pemuteran ligt in het meest zuid-westelijke punt van Bali, vlakbij het Bali Barat national park. Een populaire activiteit om vanuit Pemuteran te doen, is om een snorkeltrip te maken naar het eiland Menjangan. Ook wel 'Deer island' genoemd. Wij hebben deze snorkeltrip op zondag gedaan. Vanuit het hotel werden wij opgehaald en zijn we naar de dichtstbijzijnde haven gebracht. Vanuit daar was het ongeveer 35 minuten varen naar het eerste snorkelpunt. Menjangan island staat bekend om het mooiste koraal van Bali. En dit kunnen wij alleen maar bevestigen. Het koraal is kleurrijk, maar nog kleurrijker zijn de honderden soorten tropische vissen die je ziet. De zogenaamde 'Nemo' vissen zijn hier te zien en ook de bijna uitgestorven blauw vin tonijn is hier nog te zien. Vanaf de boot zagen we meerdere herten op de kliffen van het eiland staan. Een prachtig, maar ook apart gezicht. De herten zwemmen in een bepaalde tijd van het ene naar het andere eiland. Op de foto's hieronder is er ook een grot te zien, deze grotten aan de zijkant van het eiland zitten vol met vleermuizen. Ze maken een enorm kabaal en hangen op zijn kop met honderden bij elkaar. 
In Pemuteran zijn nog veel mensen, die leven van landbouw. Dit brengt een prettige sfeer met zich mee, als toerist ben je meer dan welkom om hun land te betreden en hun werkzaamheden en dieren te bekijken. Zo hebben wij biggetjes en kalfjes gezien.
Wij hebben genoten van de mooie natuur en de gastvrijheid van de mensen.  










Geen opmerkingen:

Een reactie posten