vrijdag 8 november 2013

Taxi Tour from Ubud to Lovina



Afgelopen week heb ik een prachtige dag tocht gemaakt richting het noorden van Bali. Een ritje door de bergen dichtbij Ubud voor een hele dag is makkelijk te doen. Vanuit Ubud is een taxi makkelijk te regelen voor 300.000 rupiah wat ongeveer 20 euro is. De taxi bracht me naar de highlights:

-          Pacung restaurant
-          Pura Ulun Danu Beratan
-          Panao Beratan
-          Gitgit Waterval
-          Lunch in Lovina
-          Boedistische tempel
-          Hot Spring
-          Twin lake

Als je om 9uur opgepikt wordt door de taxi chauffeur red je het om al deze plaatsen rond te gaan. Het zijn mooie plaatsen om je dag mee in te vullen en je krijgt veel van de schoonheid en cultuur van Bali te zien.  Dus zeker de moeite waard!

Bij het Pacung restaurant heb je een goed uitzicht over de verschillende rijstvelden en de bergen. Vanaf hier kan je ook goed de Ganung Agung zien, de 3100m hoge vulkaan.
Hier kan je goed foto’s maken en genieten van het uitzicht onder het genot van een kopje koffie of eventueel ontbijt. 





Pura Ulun Danu Beratan is een tempel die ligt in het water. De entree is hiervan 30.000rp. Je kan eventueel een bootje huren waarmee je om het eiland kan varen, voor een mooi uitzicht.
Danau Beratan is een meer in de bergen waar apen vrij rondlopen en gevoerd kunnen worden met bananen. Je hebt hier een uitzicht over de bergen en het water.
De Gitgit waterval is een waterval waarvan het water stuk valt op de rotsen. Je kan hier niet echt zwemmen, maar in het beekje die bij de waterval wegstroomt zal je eventueel kunnen zwemmen. De entree was hier 5.000rp.
Lunchen kan je doen in veel verschillende restaurantjes voor een goedkope prijs voor het locale eten. Dit kan je het beste in Lovina doen, dit ligt net uit de bergen aan de kust van noord Bali.
Via een andere route kan je weer terug  de bergen in en kom je uit bij de Boeddhistische tempel. Dit is een grote tempel die een chique design heeft en een mooi natuurgebied waar je eventueel even kan relaxen. Het ontwerp van de tempel is afgeleid van de Borobudur  op Java.
Op de terugweg naar Ubud rij je langs de twinlake ‘Buyan’ en ‘Tambligan’. Twee meren die gescheiden worden door een stuk groen. Hier heb je een heel mooi uitzicht over een prachtig stuk van Bali.



Het was een hele mooie tocht en ik heb het als  een onwijs mooie dag ervaren. Ik heb veel gezien en heb mijn hele dag hiermee kunnen vullen. Ik heb genoeg foto’s gemaakt om dit vaak terug te kijken en opnieuw te kunnen genieten van deze mooie plekken! Dit is zeker de moeite waard om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten